Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

bilde
Her ser vi et eksempel på en leilighet, 130 kvm helt i en vanlig gammel blokk i Sandviken i Bergen, hvor huseier krever 28.000 per mnd husleie.

Årsaken til at de kan ta slike totalt syke priser er at det er 5 soverom som betyr plass til 5 studenter som skal betale ca 5.800 per student. Dersom samme leilighet hadde bare to soverom ville leiligheten gått for halve prisen. Dette er hvordan systemet fungerer, leiligheter deles opp i mange små rom for å presse flest mulig studenter inn slik at husleien kan presses maksimalt.
Småbarnsfamilier har ikke sjans til å betale slike priser og skvises dermed lenger og lenger ut av byene, mens studentene bor trangere og trangere og betaler mer og mer. Det er kynisk utnyttelse og flåeri av unge og fattige med politikernes velsignelse. Bypolitikerne åpner for stadig flere studieplasser, samtidig som de med hensikt unnlater å bygge studentboliger nettopp for at boligspekulanter og hushaier skal kunne berike seg på studentene og for at boligprisene generellt skal bli presset oppover. Når husleiene blir presset opp så følger også boligsalgsprisene med. Dette skaper også klasseskille i Norge.


bilde Vi kan bare konstantere at bypolitikerne samarbeider med de rike om å flå studentene, og en del politikere driver selv med boligutleie og tjener rått på dette. "Alle" er ute etter studentenes studielån, og det er penger som studentene skal måtte betale tilbake med renters-rente i 20-30 år etterpå samtidig som de selv skal etablere seg med nye skyhøye lån til bolig. Denne boligpolitikken er et ran av de unge.
Bypolitikerne har grovt misbrukt studentene og byen som universitetsby, og har vist seg ikke verdig oppgaven!
Brp vil flytte ut deler av universitetene til nye student-drabantbyer, for å avvikle boligpresset i de store byene og sørge for at studentene bor godt og romslig på 32 kvm hver til kun vedlikeholdskostnad ca 1000 kr pr mnd. Brp vil bygge en' studentbolig pr studieplass!

Innslagspunktet er studentboligpolitikken, det er der boligprisene generellt presses oppover, og det er derfor der Brp vil sette inn tiltak først, med den følger at boligprisene generellt vil gå drastisk ned, klasseskillet vil utjamnes og nykommunismen vil miste sin makt. I praksis handler kommunismen om å sette befolkningen i gjeld til bankene og således slavebinde folk. Pr i dag har norsk husholdning nesten like mye gjeld som hele Oljefondet, og de mest gjeldsbelastede er i alderen 32-45. Brp vil ha gjeldssanering på boliglån til primærbolig (ikke utleieobjekter).